Bildiri Adı | Yılı | Etkinlik Adı |
---|---|---|
AKTIVE EDILMIŞ KLINOPTILOLIT VE İNAKTIF BIRA MAYASI İÇEREN KARIŞIMIN BANDIRMA’DA YETIŞTIRILEN KIVIRCIK IRKI KUZU RASYONLARINA İLAVESININ BESI PERFORMANSI ÜZERINE ETKISI | 2019 | 2 ND INTERNATIONAL SYMPOSIUM OF BANDIRMA AND ITS SURROUNDINGS - UBS’19 |
METABOLİK SENDROMDA ANTİ-İNFLAMATUAR BESLENMENİN ÖNEMİ | 2019 | 1. ULUSLARARASI BESLENME OBEZİTE VE TOPLUM SAĞLIĞI KONGRESİ |
ARALIKLI ORUÇ VE METABOLİK HASTALIKLAR ÜZERİNDEKİ ETKİSİ | 2019 | 1. ULUSLARARASI BESLENME OBEZİTE VE TOPLUM SAĞLIĞI KONGRESİ |
TOPLUM SAĞLIĞINI ETKİLEYEN BESİN KAYNAKLI KİRLİLİKLER | 2019 | 6. ULUSLARARASI SAĞLIK VE SPOR BILIMLERI SEMPOZYUMU |
SPOR SAKATLANMALARINDA BESLENME DESTEĞİ | 2019 | 6. ULUSLARARASI SAĞLIK VE SPOR BILIMLERI SEMPOZYUMU |
OBEZİTEYE BAĞLI İNFLAMASYONDA DİYETİN ETKİNLİĞİ | 2019 | ULUSLARARASI TIP VE SAĞLIK BILIMLERI KONGRESI (UTSAK) |
BESIN GÜVENLIĞINI ETKILEYEN KIMYASAL KIRLILIK ETKENLERI | 2019 | 2. ULUSLARARASI BANDIRMA VE ÇEVRESİ SEMPOZYUMU |
BESİNLERDEKİ MİKROBİYOLOJİK KİRLİLİKLER | 2019 | ULUSLARARASI TIP VE SAĞLIK BILIMLERI KONGRESI (UTSAK) |
YAŞLILIKTA SARKOPENİ VE BESLENME TEDAVİSİ | 2018 | 3. ULUSLARARASI LISANSÜSTÜ EĞITIM KONGRESI (MCBÜ ULEK 2018) |
MIGREN VE OBEZITE İLIŞKISI | 2018 | INTERNATIONAL CONFERENCE ON EMPIRICAL ECONOMICS SOCIAL SCIENCES (ICEESS’XX18) |
ALERJIK REAKSIYONLARDA PROBIYOTIKLERIN ROLÜ | 2018 | 1. ULUSLARARASI SAĞLIK BILIMLERI VE YAŞAM KONGRESI (IHSLC) |
SÜTÇÜ İNEK İŞLETMELERINDEN ELDE EDILEN ÇIĞ SÜTLERDEKI SOMATIK HÜCRE SAYILARININ YASAL NORMLARA UYGUNLUKLARI VE AYLIK DEĞIŞIMLERININ BELIRLENMESI | 2014 | ULUSLARARASI SÜT SIĞIRI İŞLETMELERINDE SÜRÜ SAĞLIĞI VE YÖNETIMI KONGRESI |
GROWTH OF YERSINIA ENTEROCOLITICA IN INEGOL MEATBALLS | 2002 | PROC. 8TH INT. SYMPOSIUM ON YERSINIA, “THE GENUS YERSINIA : ENTERING THE FUNCTIONAL GENOMIC ERA, TURKU, FINLAND |
DETERMINATION OF PRESENCE OF SOME ANABOLISAN RESIDUES IN MEAT PRODUCTS BY ELISA | 2008 | 8TH INTERNATIONAL CONFERENCE OF FOOD PHYSICISTS – PHYSICS AND PHYSICAL CHEMISTRY OF FOOD, PLOVDIV, BULGARIA |
NUTRIENT CONTENTS AND METABOLIC ENERGY LEVELS OF CORNS USED IN RUMINANT FEEDS IN BALIKESIR PROVINCE (TR221) OF SOUTHERN MARMARA REGION (TR22) | 2018 | INTERNATIONAL SYMPOSIUM OF BANDIRMA AND ITS SURROUNDINGS - UBS’18 |
MIKOTOKSINLERIN GIDA GÜVENLIĞI VE HALK SAĞLIĞI ÜZERINDEKI ÖNEMI | 2019 | 6. ULUSLARARASI SAĞLIK VE SPOR BILIMLERI SEMPOZYUMU |
DETERMINATION OF CRITICAL CONTROL POINTS AND POTENTIAL HAZARD ANALYSIS IN THE PRODUCTION OF FROZEN SAND SMELT (ATHERINA BOYERI RISSO, 1810) | 2018 | INTERNATIONAL SYMPOSIUM OF BANDIRMA AND ITS SURROUNDINGS - UBS’18 |
THE EVALUATION OF THE EFFECT OF SOMATIC CELL COUNT ON RAW MILK COMPOSITION | 2018 | INTERNATIONAL MEDITERRANEAN NATURAL SCIENCES AND ENGINEERING CONGRESS |
Bildiri Adı | Yılı | Etkinlik Adı |
---|---|---|
ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNİN OBEZİTE ÖN YARGILARININBELİRLENMESİ | 2019 | 2. ULUSLARARASI SAĞLIKLI BESLENME KONGRESI |
HIV VE BESLENME | 2017 | ULUSLARARASI 4. HELAL VE SAĞLIKLI GIDA KONGRESI |
PREMATÜRE RETİNOPATİSİNDE OMEGA 3 UZUN ZİNCİRLİ YAĞ ASİDİ | 2018 | 3.ULUSLARARASI LİSANSÜSTÜ EĞİTİM KONGRESİ (MCBÜ ULEK 2018) |
THE İMPORTANCE OF NUTRITION IN RHEUMATOID ARTHRITIS | 2018 | 1. ULUSLARARASI SAĞLIK BILIMLERI VE YAŞAM KONGRESI (IHSLC) |
RELATIONSHIP BETWEEN COFFEE CONSUMPTION AND RISK OF CANCER | 2018 | 1. ULUSLARARASI SAĞLIK BILIMLERI VE YAŞAM KONGRESI (IHSLC) |
MICROBIOLOGICAL RISKS IN SEAFOOD AND POSSIBLE CONSUMER HEALTH | 2017 | 10TH BALKAN CONGRESS OF MICROBIOLOGY MICROBIOLOGIA BALKANICA’2017 |
PREMATÜRE RETİNOPATİSİNDE OMEGA 3 UZUN ZİNCİRLİ YAĞ ASİDİ | 2018 | 3. ULUSLARARASI LISANSÜSTÜ EĞITIM KONGRESI (MCBÜ ULEK 2018) |
YAPAY TATLANDIRICILAR VE SAĞLIK ÜZERINE ETKILERI | 2018 | SECOND INTERNATIONAL MEDITERRANEAN NATURAL SCIENCES AND ENGINEERING CONGRESS (MENSEC 2018) |
GIDALARIN KALITE KONTROL ANALIZLERINDE HPLC KULLANIMI | 2017 | 7. VETERİNER GIDA HİJYENİ KONGRESİ |
HIV VE BESLENME | 2017 | ULUSLARARASI 4. SAĞLIKLI VE HELAL GIDA KONGRESİ |
THE EFFECT OF SOMATIC CELL COUNT ON COMPOSITION OF RAW MILK, OBTAINED FROM DAIRY COMPANIES | 2017 | 4TH INTERNATIONAL VETİSTANBUL GROUP CONGRESS 2017 |
THE EFFECT OF FERMENTED POTATO PROTEIN LIANOL USE IN FISH FEED ON GROWTH | 2016 | DAYS OF VETERINARY MEDICINE 2016 |
DETERMINATION OF THE LEVELS OF SUB CLINICAL MASTITIS FROM SOMATIC CELL COUNTS OF RAW MILK OBTAINED FROM DAIRY COMPANIES | 2016 | DAYS OF VETERINARY MEDICINE 2016 |
DETERMINATION OF SEASONAL VARIATIONS IN SOMATIC CELL COUNTS OF RAW MILK SAMPLES | 2015 | 2ND INTERNATIONAL VETISTANBUL GROUP CONGRESS |
INVESTIGATION OF SOME BACTERIAL PATHOGENS IN TURKISH TRADITIONAL FOOD MIHALIC CHEESE | 2015 | THE 3RD INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON "TRADITIONAL FOODS FROM ADRIATIC TO CAUCASUS" |
A STUDY ON THE METHOD VALIDATION OF PCR METHOD TO DETERMINE THE RATIO OF BEEF IN FERMENTED MEAT PRODUCTS | 2014 | 1ST INTERNATIONAL VETISTABUL GROUP CONGRESS |
THE EVALUATION OF EFFECT OF SOMATIC CELL COUNT ON RAW MILK COMPOSITION | 2014 | 5TH INTERNATIONAL SCIENTIFIC MEETING DAYS OF VETERINARY MEDICINE- 2014 CONGRESS |
HISTAMIN FORMATION IN COLD STORAGED MARINATED ANCHOVY UNDER MODIFIED ATMOSPHERE PACKAGING | 2008 | 4TH INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON FOOD PACKAGING – SCIENTIFIC DEVELOPMENTS SUPPORTING SAFETY AND QUALITY, PRAGUE, CZECH REPUBLIC |
THE EFFECT OF MODIFIED ATMOSPHERE PACKAGING ON EXTENDING SHELF LIFES OF COLD STORAGED MARINATED SEAFOOD SALAD | 2012 | 5TH INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON FOOD PACKAGING – SCIENTIFIC DEVELOPMENTS SUPPORTING SAFETY AND INNOVATION, BERLIN, GERMANY |
A STUDY ON DETERMINATION OF SOME CHEMICAL SUBSTANCES INJECTED INTO THE BEEF AND POULTRY MEAT | 2013 | DAYS OF VETERINARY MEDICINE – 2013, STRUGA / OHRID, MACEDONIA |
THE LEVELS OF TOTAL LIPID CHOLESTEROL AND ALANINE AMINOTRANSFERASE IN DOGS WITH ECZEMA | 1992 | PROC. XVII WSAVA WORLD CONGRESS, ROMA, ITALY, VOL. I, 443-445, ROMA, ITALY |
THE AFLATOXIN AND OCHRATOXIN A LEVELS AND MOULD CONTAMINATION OF RICE SAMPLES IN THRACE TURKEY | 2007 | XIITH INTERNATIONAL IUPAC SYMPOSIUM ON MYCOTOXINS AND PHYCOTOXINS, İSTANBUL, TURKEY |
AFLATOXINS AND OCHRATOXIN A LEVELS IN WHEAT FLOUR IN THRACE TURKEY | 2007 | XIITH INTERNATIONAL IUPAC SYMPOSIUM ON MYCOTOXINS AND PHYCOTOXINS, İSTANBUL, TURKEY |
INACTIVATION OF CAMPYLOBACTER JEJUNI INOCULATED INTO THE BAKED DRUMSTICKS | 2005 | 2ND INTERNATIONAL CONGRESS ON FOOD AND NUTRITION, İSTANBUL, TURKEY |
AFLATOXIN AND OCHRATOXIN A LEVELS OF SOME FOOD PRODUCTS IN THRACE TURKEY | 2008 | THIRD ANNUAL BALKAN WEEK OF PLANT HEALTH, SOFIA, BULGARIA |
AKTİVE EDİLMİŞ KLİNOPTİLOLİT VE İNAKTİF BİRA MAYASI İÇEREN KARIŞIMIN BANDIRMADA YETİŞTİRİLEN KIVIRCIK IRKI KUZU RASONLARINA İLAVESİNİN BESİ PERFORMANSI ÜZERİNE ETKİSİ | 2019 | 2ND INTERNATIONAL SYMPOSIUM OF BANDIRMA AND ITS SURROUNDINGS - UBS’19 |
EFFECTIVENESS OF TOXIN BINDING AGENTS IN FEED / FOOD SAFETY | 2018 | INTERNATIONAL MEDITERRANEAN NATURAL SCIENCES AND ENGINEERING CONGRESS MENSEC 2018 |
THE EFFECT OF SOMATIC CELL COUNT ON COMPOSITION OF RAW MILK, OBTAINED FROM DAIRY COMPANIES | 2017 | 4TH INTERNATIONAL VETİSTANBUL GROUP CONGRESS 2017 |
INVESTIGATION OF SOME BACTERIAL PATHOGENS IN HOSMERIM DESSERT | 2018 | THE 4TH INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON ”TRADITIONAL FOODS FROM ADRIATIC TO CAUCASUS” |
DIETARY ACID LOAD AND CARDIOVASCULAR DISEASES | 2022 | FOOD SCIENCE WEBINAR 2022, 4TH INTERNATIONAL WEBINAR ON FOOD SCIENCE & NUTRITION HEALTH |
Bildiri Adı | Yılı | Etkinlik Adı |
---|---|---|
BESIN ALLERJILERI VE BAĞIRSAK MIKROBIYOTASI | 2020 | 9. ULUSAL SAĞLIKLI YAŞAM E-KONGRESI |
INFLAMASYON VE BAĞIRSAK MIKROBIYOTASI | 2020 | AKTIF YAŞAM, GIDA VE BESLENMEDE GÜNCEL YAKLAŞIMLAR KONGRESI |
GELENEKSEL FERMENTE ÜRÜN YOĞURTLA İLGILI DOĞRULAR, YANLIŞLAR | 2020 | AKTIF YAŞAM, GIDA VE BESLENMEDE GÜNCEL YAKLAŞIMLAR KONGRESI |
SU ÜRÜNLERINDE KULLANILAN PAKETLEME TEKNIKLERI | 2017 | TURKAS 2017 TÜM ÜRÜN, KAP VE AMBALAJ STANDARTLARI SEMPOZYUMU |
İHRACATA YÖNELIK OLARAK AVLANAN BEYAZ KUM MIDYELERINDE VENÜS GALLINA VENÜS VERRUCOSA CARDIUM EDULE BIYOTOKSIN VARLIĞININ İNCELENMESI | 2006 | 2. ULUSAL VETERINER GIDA HIJYENI KONGRESI (ULUSLAR ARASI KATILIMLI) |
ET ÜRÜNLERINDE BAZI ANABOLIZAN MADDE KALINTI VARLIĞININ ELIZA TEKNIĞI İLE BELIRLENMESI | 2006 | 2. ULUSAL VETERINER GIDA HIJYENI KONGRESI (ULUSLAR ARASI KATILIMLI) |
TÜKETIME SUNULAN ÇEŞITLI ET ÜRÜNLERINDE HILE AMAÇLI YABANCI ET TÜRÜ VARLIĞININ PCR YÖNTEMI İLE BELIRLENMESI | 2009 | 3. ULUSAL VETERINER GIDA HIJYENI KONGRESI, BURSA / TÜRKİYE |
YIYECEK İÇECEK İŞLETMELERINDE HIJYENDEN KAYNAKLANAN ETIKSEL SORUNLAR | 2010 | 4. ULUSAL GASTRONOMI VE SANATSAL ETKINLIKLER SEMPOZYUMU, ANTALYA / TÜRKİYE |
ORGANIK HAYVANSAL ÜRÜNLERIN İŞLENMESI | 2010 | TÜRKIYE I. ORGANIK HAYVANCILIK KONGRESI, KELKIT, GÜMÜŞHANE / TÜRKİYE |
KANATLILARDA KAROTENOIDLERIN İMMUN YANIT ÜZERINDEKI ETKILERI | 2010 | KÜMES HAYVANLARI KONGRESI, KAYSERI / TÜRKİYE |
BROILERLERDE REFAH STRES VE ET KALITESI | 2010 | KÜMES HAYVANLARI KONGRESI, KAYSERI / TÜRKİYE |
ÇOCUKLARDA BESIN ALLERJILERI | 2021 | II. AKTIF YAŞAM, GIDA VE BESLENMEDE GÜNCEL YAKLAŞIMLAR KONGRESI |
EVRIMSEL SÜREÇTE BESLENME YÖNÜNDEN DOĞRU YERDE MIYIZ? | 2021 | II. AKTIF YAŞAM, GIDA VE BESLENMEDE GÜNCEL YAKLAŞIMLAR KONGRESI |
BESIN İŞLEME TEKNIKLERI KANSERI TETIKLIYOR MU? | 2021 | II. AKTIF YAŞAM, GIDA VE BESLENMEDE GÜNCEL YAKLAŞIMLAR KONGRESI |
GASTRONOMI VE BESLENME | 2022 | BURSA GASTRONOMI FESTIVALI |
KANSERIN ÖNLENMESINDE BESLENME, GIDA TAKVIYELERI VE PRO VE PREBIYOTIKLER | 2022 | İNTEGRATIF VE ANADOLU TIBBI KONGRESI |
KANSERIN ÖNLENMESINDE BESLENME, GIDA TAKVIYELERI, PRO VE PREBIYOTIKLER | 2022 | İNTEGRATIF VE ANADOLU TIBBI KONGRESI |
KANSERDEN KORUNMADA BESLENMENIN ROLÜ | 2022 | KANSERDE TAMAMLAYICI TIP UYGULAMALARI SEMPOZYUMU |
Bildiri Adı | Yılı | Etkinlik Adı |
---|---|---|
DIYET ASIT YÜKÜ, KARDIYOVASKÜLER HASTALIKLAR İÇINBIR RISK FAKTÖRÜ MÜDÜR? | 2020 | 9. ULUSAL SAĞLIKLI YAŞAM E-KONGRESI |
İNSÜLIN DIRENCI ILE HÜCRE MEMBRAN KOMPOZISYONU ARASINDAKI İLIŞKIDE DIYETTE YER ALAN LIPIDLERIN ROLÜ | 2020 | 9. ULUSAL SAĞLIKLI YAŞAM E-KONGRESI |
YEM MADDELERINDEKI AMFENIKOL KALINTILARININ BELIRLENMESINDE KULLANILAN LC MS MS REFERANS METODUNUN METOT VALIDASYONU ÜZERINE BIR ÇALIŞMA | 2015 | 6. ULUSAL VETERINER GIDA HIJYENI KONGRESI (ULUSLARARASI KATILIMLI) |
TAZE KARA SALYANGOZU ETI ÜRETIMINDE LISTERIA MONOCYTOGENES IN YIKIMLANMASI | 2004 | 8. GIDA KONGRESI |
BURSA DA FAALIYET GÖSTEREN GIDA IŞLETMELERININ ATIK SULARININ KIRLILIK YÜKLER | 1995 | MARMARA BÖLGESI II. HAYVANCILIK KONGRESI |
FARKLI TAVUK IRKLARINA AIT YUMURTALARDA YAĞ ASIT DÜZEYLERI | 1997 | V. HALK SAĞLIĞI GÜNLERI, BESLENME SORUNLARI VE YASAL DURUM |
BURSA İL MERKEZINDEKI İÇME VE KULLANMA SULARININ HIJYENIK KALITESI | 1997 | V. HALK SAĞLIĞI GÜNLERI, BESLENME SORUNLARI VE YASAL DURUM |
TAZE KARA SALYANGOZU ETI ÜRETIMINDE LISTERIA MONOCYTOGENES IN YIKIMLANMASI | 2004 | 8. GIDA KONGRESI, BURSA, 2004 |
BURSA DA TÜKETIME SUNULAN BAZI GIDALARDA AFLATOKSINLERIN VARLIĞI | 2005 | TÜRKIYE’DE MIKOTOKSIN ÇALIŞMALARI, II. ULUSAL MIKOTOKSIN SEMPOZYUMU, İSTANBUL / TÜRKİYE |
ULUDAĞ DAKI SU KAYNAKLARININ FIZIKSEL KIMYASAL VE MIKROBIYOLOJIK ÖZELLIKLERI | 1997 | V. HALK SAĞLIĞI GÜNLERI, BESLENME SORUNLARI VE YASAL DURUM |
BAZI DONDURULMUŞ GIDALARDA MIKROBIYOLOJIK KALITE | 2002 | 5. ULUSAL VETERINER MIKROBIYOLOJI KONGRESI (ULUSLAR ARASI KATILIMLI) |
MARINE EDILMIŞ HAMSI ÜRETIMINDE KRITIK KONTROL NOKTALARININ İZLENMESI | 2006 | 2. ULUSAL VETERINER GIDA HIJYENI KONGRESI (ULUSLAR ARASI KATILIMLI), İSTANBUL / TÜRKİYE |
SOĞUKTA MUHAFAZA EDILEN MARINE SU ÜRÜNLERI SALATASININ FIZIKSEL KIMYASAL MIKROBIYOLOJIK VE DUYUSAL ÖZELLIKLERINDEKI DEĞIŞIMLER | 2009 | 3. ULUSAL VETERINER GIDA HIJYENI KONGRESI, BURSA / TÜRKİYE, 2009 |
MODIFIYE ATMOSFER PAKETLEMENIN SOĞUKTA DEPOLANAN MARINE SU ÜRÜNLERI SALATASININ RAF ÖMRÜNÜN UZATILMASI ÜZERINE ETKISI | 2009 | 3. ULUSAL VETERINER GIDA HIJYENI KONGRESI, BURSA / TÜRKİYE |
BURSA İL MERKEZI NDEKI YIYECEK İÇECEK İŞLETMELERININ HIJYENDEN KAYNAKLANAN ETIKSEL SORUNLARA KARŞI DAVRANIŞLARI | 2013 | 5. ULUSAL VETERINER GIDA HIJYENI KONGRESI, ANTALYA |
EVRIMSEL SÜREÇTE BESLENME | 2021 | BESLENME TRENDLERI VE GELECEĞIN ALTERNETIF GIDALARI |
EVRIMSEL SÜREÇTE BESLENME | 2021 | BESLENME TRENDLERİ VE GELECEĞİN ALTERNATİF GIDALARI |
Bildiri Adı | Yılı | Etkinlik Adı |
---|---|---|
GASTRONOMIDE GIDA GÜVENLIĞI | 2012 | I. DOĞU AKDENIZ TURIZM SEMPOZYUMU, MERSIN, TÜRKIYE |