Profesör UĞUR GÜNŞEN

Profesör UĞUR GÜNŞEN

  Profesör Toplu Beslenme Sistemleri Anabilim Dalı - Profesör Beslenme ve Diyetetik Bölümü - Profesör Toplu Beslenme Sistemleri Anabilim Dalı - Anabilim Dalı Başkanı Beslenme ve Diyetetik Bölümü - Bölüm Başkanı

     

Uluslararası kongre, sempozyum, panel ve çalıştay gibi bilimsel toplantılarda sözlü olarak sunulan ve tam metin olarak yayımlanan bildiri
Bildiri Adı Yılı Etkinlik Adı
AKTIVE EDILMIŞ KLINOPTILOLIT VE İNAKTIF BIRA MAYASI İÇEREN KARIŞIMIN BANDIRMA’DA YETIŞTIRILEN KIVIRCIK IRKI KUZU RASYONLARINA İLAVESININ BESI PERFORMANSI ÜZERINE ETKISI 2019 2 ND INTERNATIONAL SYMPOSIUM OF BANDIRMA AND ITS SURROUNDINGS - UBS’19
METABOLİK SENDROMDA ANTİ-İNFLAMATUAR BESLENMENİN ÖNEMİ 2019 1. ULUSLARARASI BESLENME OBEZİTE VE TOPLUM SAĞLIĞI KONGRESİ
ARALIKLI ORUÇ VE METABOLİK HASTALIKLAR ÜZERİNDEKİ ETKİSİ 2019 1. ULUSLARARASI BESLENME OBEZİTE VE TOPLUM SAĞLIĞI KONGRESİ
TOPLUM SAĞLIĞINI ETKİLEYEN BESİN KAYNAKLI KİRLİLİKLER 2019 6. ULUSLARARASI SAĞLIK VE SPOR BILIMLERI SEMPOZYUMU
SPOR SAKATLANMALARINDA BESLENME DESTEĞİ 2019 6. ULUSLARARASI SAĞLIK VE SPOR BILIMLERI SEMPOZYUMU
OBEZİTEYE BAĞLI İNFLAMASYONDA DİYETİN ETKİNLİĞİ 2019 ULUSLARARASI TIP VE SAĞLIK BILIMLERI KONGRESI (UTSAK)
BESIN GÜVENLIĞINI ETKILEYEN KIMYASAL KIRLILIK ETKENLERI 2019 2. ULUSLARARASI BANDIRMA VE ÇEVRESİ SEMPOZYUMU
BESİNLERDEKİ MİKROBİYOLOJİK KİRLİLİKLER 2019 ULUSLARARASI TIP VE SAĞLIK BILIMLERI KONGRESI (UTSAK)
YAŞLILIKTA SARKOPENİ VE BESLENME TEDAVİSİ 2018 3. ULUSLARARASI LISANSÜSTÜ EĞITIM KONGRESI (MCBÜ ULEK 2018)
MIGREN VE OBEZITE İLIŞKISI 2018 INTERNATIONAL CONFERENCE ON EMPIRICAL ECONOMICS SOCIAL SCIENCES (ICEESS’XX18)
ALERJIK REAKSIYONLARDA PROBIYOTIKLERIN ROLÜ 2018 1. ULUSLARARASI SAĞLIK BILIMLERI VE YAŞAM KONGRESI (IHSLC)
SÜTÇÜ İNEK İŞLETMELERINDEN ELDE EDILEN ÇIĞ SÜTLERDEKI SOMATIK HÜCRE SAYILARININ YASAL NORMLARA UYGUNLUKLARI VE AYLIK DEĞIŞIMLERININ BELIRLENMESI 2014 ULUSLARARASI SÜT SIĞIRI İŞLETMELERINDE SÜRÜ SAĞLIĞI VE YÖNETIMI KONGRESI
GROWTH OF YERSINIA ENTEROCOLITICA IN INEGOL MEATBALLS 2002 PROC. 8TH INT. SYMPOSIUM ON YERSINIA, “THE GENUS YERSINIA : ENTERING THE FUNCTIONAL GENOMIC ERA, TURKU, FINLAND
DETERMINATION OF PRESENCE OF SOME ANABOLISAN RESIDUES IN MEAT PRODUCTS BY ELISA 2008 8TH INTERNATIONAL CONFERENCE OF FOOD PHYSICISTS – PHYSICS AND PHYSICAL CHEMISTRY OF FOOD, PLOVDIV, BULGARIA
NUTRIENT CONTENTS AND METABOLIC ENERGY LEVELS OF CORNS USED IN RUMINANT FEEDS IN BALIKESIR PROVINCE (TR221) OF SOUTHERN MARMARA REGION (TR22) 2018 INTERNATIONAL SYMPOSIUM OF BANDIRMA AND ITS SURROUNDINGS - UBS’18
MIKOTOKSINLERIN GIDA GÜVENLIĞI VE HALK SAĞLIĞI ÜZERINDEKI ÖNEMI 2019 6. ULUSLARARASI SAĞLIK VE SPOR BILIMLERI SEMPOZYUMU
DETERMINATION OF CRITICAL CONTROL POINTS AND POTENTIAL HAZARD ANALYSIS IN THE PRODUCTION OF FROZEN SAND SMELT (ATHERINA BOYERI RISSO, 1810) 2018 INTERNATIONAL SYMPOSIUM OF BANDIRMA AND ITS SURROUNDINGS - UBS’18
THE EVALUATION OF THE EFFECT OF SOMATIC CELL COUNT ON RAW MILK COMPOSITION 2018 INTERNATIONAL MEDITERRANEAN NATURAL SCIENCES AND ENGINEERING CONGRESS
Uluslararası kongre, sempozyum, panel ve çalıştay gibi bilimsel toplantılarda sözlü sunum, özet metin olarak yayımlanan veya poster olarak sergilenen bildiri
Bildiri Adı Yılı Etkinlik Adı
ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNİN OBEZİTE ÖN YARGILARININBELİRLENMESİ 2019 2. ULUSLARARASI SAĞLIKLI BESLENME KONGRESI
HIV VE BESLENME 2017 ULUSLARARASI 4. HELAL VE SAĞLIKLI GIDA KONGRESI
PREMATÜRE RETİNOPATİSİNDE OMEGA 3 UZUN ZİNCİRLİ YAĞ ASİDİ 2018 3.ULUSLARARASI LİSANSÜSTÜ EĞİTİM KONGRESİ (MCBÜ ULEK 2018)
THE İMPORTANCE OF NUTRITION IN RHEUMATOID ARTHRITIS 2018 1. ULUSLARARASI SAĞLIK BILIMLERI VE YAŞAM KONGRESI (IHSLC)
RELATIONSHIP BETWEEN COFFEE CONSUMPTION AND RISK OF CANCER 2018 1. ULUSLARARASI SAĞLIK BILIMLERI VE YAŞAM KONGRESI (IHSLC)
MICROBIOLOGICAL RISKS IN SEAFOOD AND POSSIBLE CONSUMER HEALTH 2017 10TH BALKAN CONGRESS OF MICROBIOLOGY MICROBIOLOGIA BALKANICA’2017
PREMATÜRE RETİNOPATİSİNDE OMEGA 3 UZUN ZİNCİRLİ YAĞ ASİDİ 2018 3. ULUSLARARASI LISANSÜSTÜ EĞITIM KONGRESI (MCBÜ ULEK 2018)
YAPAY TATLANDIRICILAR VE SAĞLIK ÜZERINE ETKILERI 2018 SECOND INTERNATIONAL MEDITERRANEAN NATURAL SCIENCES AND ENGINEERING CONGRESS (MENSEC 2018)
GIDALARIN KALITE KONTROL ANALIZLERINDE HPLC KULLANIMI 2017 7. VETERİNER GIDA HİJYENİ KONGRESİ
HIV VE BESLENME 2017 ULUSLARARASI 4. SAĞLIKLI VE HELAL GIDA KONGRESİ
THE EFFECT OF SOMATIC CELL COUNT ON COMPOSITION OF RAW MILK, OBTAINED FROM DAIRY COMPANIES 2017 4TH INTERNATIONAL VETİSTANBUL GROUP CONGRESS 2017
THE EFFECT OF FERMENTED POTATO PROTEIN LIANOL USE IN FISH FEED ON GROWTH 2016 DAYS OF VETERINARY MEDICINE 2016
DETERMINATION OF THE LEVELS OF SUB CLINICAL MASTITIS FROM SOMATIC CELL COUNTS OF RAW MILK OBTAINED FROM DAIRY COMPANIES 2016 DAYS OF VETERINARY MEDICINE 2016
DETERMINATION OF SEASONAL VARIATIONS IN SOMATIC CELL COUNTS OF RAW MILK SAMPLES 2015 2ND INTERNATIONAL VETISTANBUL GROUP CONGRESS
INVESTIGATION OF SOME BACTERIAL PATHOGENS IN TURKISH TRADITIONAL FOOD MIHALIC CHEESE 2015 THE 3RD INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON "TRADITIONAL FOODS FROM ADRIATIC TO CAUCASUS"
A STUDY ON THE METHOD VALIDATION OF PCR METHOD TO DETERMINE THE RATIO OF BEEF IN FERMENTED MEAT PRODUCTS 2014 1ST INTERNATIONAL VETISTABUL GROUP CONGRESS
THE EVALUATION OF EFFECT OF SOMATIC CELL COUNT ON RAW MILK COMPOSITION 2014 5TH INTERNATIONAL SCIENTIFIC MEETING DAYS OF VETERINARY MEDICINE- 2014 CONGRESS
HISTAMIN FORMATION IN COLD STORAGED MARINATED ANCHOVY UNDER MODIFIED ATMOSPHERE PACKAGING 2008 4TH INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON FOOD PACKAGING – SCIENTIFIC DEVELOPMENTS SUPPORTING SAFETY AND QUALITY, PRAGUE, CZECH REPUBLIC
THE EFFECT OF MODIFIED ATMOSPHERE PACKAGING ON EXTENDING SHELF LIFES OF COLD STORAGED MARINATED SEAFOOD SALAD 2012 5TH INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON FOOD PACKAGING – SCIENTIFIC DEVELOPMENTS SUPPORTING SAFETY AND INNOVATION, BERLIN, GERMANY
A STUDY ON DETERMINATION OF SOME CHEMICAL SUBSTANCES INJECTED INTO THE BEEF AND POULTRY MEAT 2013 DAYS OF VETERINARY MEDICINE – 2013, STRUGA / OHRID, MACEDONIA
THE LEVELS OF TOTAL LIPID CHOLESTEROL AND ALANINE AMINOTRANSFERASE IN DOGS WITH ECZEMA 1992 PROC. XVII WSAVA WORLD CONGRESS, ROMA, ITALY, VOL. I, 443-445, ROMA, ITALY
THE AFLATOXIN AND OCHRATOXIN A LEVELS AND MOULD CONTAMINATION OF RICE SAMPLES IN THRACE TURKEY 2007 XIITH INTERNATIONAL IUPAC SYMPOSIUM ON MYCOTOXINS AND PHYCOTOXINS, İSTANBUL, TURKEY
AFLATOXINS AND OCHRATOXIN A LEVELS IN WHEAT FLOUR IN THRACE TURKEY 2007 XIITH INTERNATIONAL IUPAC SYMPOSIUM ON MYCOTOXINS AND PHYCOTOXINS, İSTANBUL, TURKEY
INACTIVATION OF CAMPYLOBACTER JEJUNI INOCULATED INTO THE BAKED DRUMSTICKS 2005 2ND INTERNATIONAL CONGRESS ON FOOD AND NUTRITION, İSTANBUL, TURKEY
AFLATOXIN AND OCHRATOXIN A LEVELS OF SOME FOOD PRODUCTS IN THRACE TURKEY 2008 THIRD ANNUAL BALKAN WEEK OF PLANT HEALTH, SOFIA, BULGARIA
AKTİVE EDİLMİŞ KLİNOPTİLOLİT VE İNAKTİF BİRA MAYASI İÇEREN KARIŞIMIN BANDIRMADA YETİŞTİRİLEN KIVIRCIK IRKI KUZU RASONLARINA İLAVESİNİN BESİ PERFORMANSI ÜZERİNE ETKİSİ 2019 2ND INTERNATIONAL SYMPOSIUM OF BANDIRMA AND ITS SURROUNDINGS - UBS’19
EFFECTIVENESS OF TOXIN BINDING AGENTS IN FEED / FOOD SAFETY 2018 INTERNATIONAL MEDITERRANEAN NATURAL SCIENCES AND ENGINEERING CONGRESS MENSEC 2018
THE EFFECT OF SOMATIC CELL COUNT ON COMPOSITION OF RAW MILK, OBTAINED FROM DAIRY COMPANIES 2017 4TH INTERNATIONAL VETİSTANBUL GROUP CONGRESS 2017
INVESTIGATION OF SOME BACTERIAL PATHOGENS IN HOSMERIM DESSERT 2018 THE 4TH INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON ”TRADITIONAL FOODS FROM ADRIATIC TO CAUCASUS”
DIETARY ACID LOAD AND CARDIOVASCULAR DISEASES 2022 FOOD SCIENCE WEBINAR 2022, 4TH INTERNATIONAL WEBINAR ON FOOD SCIENCE & NUTRITION HEALTH
Ulusal kongre, sempozyum, panel ve çalıştay gibi bilimsel toplantı ve etkinliklerde sözlü olarak sunulan ve tam metinli olarak yayımlanan bildiri
Bildiri Adı Yılı Etkinlik Adı
BESIN ALLERJILERI VE BAĞIRSAK MIKROBIYOTASI 2020 9. ULUSAL SAĞLIKLI YAŞAM E-KONGRESI
INFLAMASYON VE BAĞIRSAK MIKROBIYOTASI 2020 AKTIF YAŞAM, GIDA VE BESLENMEDE GÜNCEL YAKLAŞIMLAR KONGRESI
GELENEKSEL FERMENTE ÜRÜN YOĞURTLA İLGILI DOĞRULAR, YANLIŞLAR 2020 AKTIF YAŞAM, GIDA VE BESLENMEDE GÜNCEL YAKLAŞIMLAR KONGRESI
SU ÜRÜNLERINDE KULLANILAN PAKETLEME TEKNIKLERI 2017 TURKAS 2017 TÜM ÜRÜN, KAP VE AMBALAJ STANDARTLARI SEMPOZYUMU
İHRACATA YÖNELIK OLARAK AVLANAN BEYAZ KUM MIDYELERINDE VENÜS GALLINA VENÜS VERRUCOSA CARDIUM EDULE BIYOTOKSIN VARLIĞININ İNCELENMESI 2006 2. ULUSAL VETERINER GIDA HIJYENI KONGRESI (ULUSLAR ARASI KATILIMLI)
ET ÜRÜNLERINDE BAZI ANABOLIZAN MADDE KALINTI VARLIĞININ ELIZA TEKNIĞI İLE BELIRLENMESI 2006 2. ULUSAL VETERINER GIDA HIJYENI KONGRESI (ULUSLAR ARASI KATILIMLI)
TÜKETIME SUNULAN ÇEŞITLI ET ÜRÜNLERINDE HILE AMAÇLI YABANCI ET TÜRÜ VARLIĞININ PCR YÖNTEMI İLE BELIRLENMESI 2009 3. ULUSAL VETERINER GIDA HIJYENI KONGRESI, BURSA / TÜRKİYE
YIYECEK İÇECEK İŞLETMELERINDE HIJYENDEN KAYNAKLANAN ETIKSEL SORUNLAR 2010 4. ULUSAL GASTRONOMI VE SANATSAL ETKINLIKLER SEMPOZYUMU, ANTALYA / TÜRKİYE
ORGANIK HAYVANSAL ÜRÜNLERIN İŞLENMESI 2010 TÜRKIYE I. ORGANIK HAYVANCILIK KONGRESI, KELKIT, GÜMÜŞHANE / TÜRKİYE
KANATLILARDA KAROTENOIDLERIN İMMUN YANIT ÜZERINDEKI ETKILERI 2010 KÜMES HAYVANLARI KONGRESI, KAYSERI / TÜRKİYE
BROILERLERDE REFAH STRES VE ET KALITESI 2010 KÜMES HAYVANLARI KONGRESI, KAYSERI / TÜRKİYE
ÇOCUKLARDA BESIN ALLERJILERI 2021 II. AKTIF YAŞAM, GIDA VE BESLENMEDE GÜNCEL YAKLAŞIMLAR KONGRESI
EVRIMSEL SÜREÇTE BESLENME YÖNÜNDEN DOĞRU YERDE MIYIZ? 2021 II. AKTIF YAŞAM, GIDA VE BESLENMEDE GÜNCEL YAKLAŞIMLAR KONGRESI
BESIN İŞLEME TEKNIKLERI KANSERI TETIKLIYOR MU? 2021 II. AKTIF YAŞAM, GIDA VE BESLENMEDE GÜNCEL YAKLAŞIMLAR KONGRESI
GASTRONOMI VE BESLENME 2022 BURSA GASTRONOMI FESTIVALI
KANSERIN ÖNLENMESINDE BESLENME, GIDA TAKVIYELERI VE PRO VE PREBIYOTIKLER 2022 İNTEGRATIF VE ANADOLU TIBBI KONGRESI
KANSERIN ÖNLENMESINDE BESLENME, GIDA TAKVIYELERI, PRO VE PREBIYOTIKLER 2022 İNTEGRATIF VE ANADOLU TIBBI KONGRESI
KANSERDEN KORUNMADA BESLENMENIN ROLÜ 2022 KANSERDE TAMAMLAYICI TIP UYGULAMALARI SEMPOZYUMU
Ulusal kongre, sempozyum, panel ve çalıştay gibi bilimsel toplantı ve etkinliklerde sözlü sunum, özet metin olarak yayımlanan veya poster olarak sergilenen bildiri
Bildiri Adı Yılı Etkinlik Adı
DIYET ASIT YÜKÜ, KARDIYOVASKÜLER HASTALIKLAR İÇINBIR RISK FAKTÖRÜ MÜDÜR? 2020 9. ULUSAL SAĞLIKLI YAŞAM E-KONGRESI
İNSÜLIN DIRENCI ILE HÜCRE MEMBRAN KOMPOZISYONU ARASINDAKI İLIŞKIDE DIYETTE YER ALAN LIPIDLERIN ROLÜ 2020 9. ULUSAL SAĞLIKLI YAŞAM E-KONGRESI
YEM MADDELERINDEKI AMFENIKOL KALINTILARININ BELIRLENMESINDE KULLANILAN LC MS MS REFERANS METODUNUN METOT VALIDASYONU ÜZERINE BIR ÇALIŞMA 2015 6. ULUSAL VETERINER GIDA HIJYENI KONGRESI (ULUSLARARASI KATILIMLI)
TAZE KARA SALYANGOZU ETI ÜRETIMINDE LISTERIA MONOCYTOGENES IN YIKIMLANMASI 2004 8. GIDA KONGRESI
BURSA DA FAALIYET GÖSTEREN GIDA IŞLETMELERININ ATIK SULARININ KIRLILIK YÜKLER 1995 MARMARA BÖLGESI II. HAYVANCILIK KONGRESI
FARKLI TAVUK IRKLARINA AIT YUMURTALARDA YAĞ ASIT DÜZEYLERI 1997 V. HALK SAĞLIĞI GÜNLERI, BESLENME SORUNLARI VE YASAL DURUM
BURSA İL MERKEZINDEKI İÇME VE KULLANMA SULARININ HIJYENIK KALITESI 1997 V. HALK SAĞLIĞI GÜNLERI, BESLENME SORUNLARI VE YASAL DURUM
TAZE KARA SALYANGOZU ETI ÜRETIMINDE LISTERIA MONOCYTOGENES IN YIKIMLANMASI 2004 8. GIDA KONGRESI, BURSA, 2004
BURSA DA TÜKETIME SUNULAN BAZI GIDALARDA AFLATOKSINLERIN VARLIĞI 2005 TÜRKIYE’DE MIKOTOKSIN ÇALIŞMALARI, II. ULUSAL MIKOTOKSIN SEMPOZYUMU, İSTANBUL / TÜRKİYE
ULUDAĞ DAKI SU KAYNAKLARININ FIZIKSEL KIMYASAL VE MIKROBIYOLOJIK ÖZELLIKLERI 1997 V. HALK SAĞLIĞI GÜNLERI, BESLENME SORUNLARI VE YASAL DURUM
BAZI DONDURULMUŞ GIDALARDA MIKROBIYOLOJIK KALITE 2002 5. ULUSAL VETERINER MIKROBIYOLOJI KONGRESI (ULUSLAR ARASI KATILIMLI)
MARINE EDILMIŞ HAMSI ÜRETIMINDE KRITIK KONTROL NOKTALARININ İZLENMESI 2006 2. ULUSAL VETERINER GIDA HIJYENI KONGRESI (ULUSLAR ARASI KATILIMLI), İSTANBUL / TÜRKİYE
SOĞUKTA MUHAFAZA EDILEN MARINE SU ÜRÜNLERI SALATASININ FIZIKSEL KIMYASAL MIKROBIYOLOJIK VE DUYUSAL ÖZELLIKLERINDEKI DEĞIŞIMLER 2009 3. ULUSAL VETERINER GIDA HIJYENI KONGRESI, BURSA / TÜRKİYE, 2009
MODIFIYE ATMOSFER PAKETLEMENIN SOĞUKTA DEPOLANAN MARINE SU ÜRÜNLERI SALATASININ RAF ÖMRÜNÜN UZATILMASI ÜZERINE ETKISI 2009 3. ULUSAL VETERINER GIDA HIJYENI KONGRESI, BURSA / TÜRKİYE
BURSA İL MERKEZI NDEKI YIYECEK İÇECEK İŞLETMELERININ HIJYENDEN KAYNAKLANAN ETIKSEL SORUNLARA KARŞI DAVRANIŞLARI 2013 5. ULUSAL VETERINER GIDA HIJYENI KONGRESI, ANTALYA
EVRIMSEL SÜREÇTE BESLENME 2021 BESLENME TRENDLERI VE GELECEĞIN ALTERNETIF GIDALARI
EVRIMSEL SÜREÇTE BESLENME 2021 BESLENME TRENDLERİ VE GELECEĞİN ALTERNATİF GIDALARI
Ulusal kongre, sempozyum, panel ve çalıştay gibi bilimsel toplantı ve etkinliklerde davetli konuşmacı olmak
Bildiri Adı Yılı Etkinlik Adı
GASTRONOMIDE GIDA GÜVENLIĞI 2012 I. DOĞU AKDENIZ TURIZM SEMPOZYUMU, MERSIN, TÜRKIYE